Последна информация: Спряха строежа пред блок 18 в Зона Б-5 в столицата

ремонт

Спираме строежа пред блок 18 в Зона Б-5 във Възраждане. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още написа той: Бяха поставени на видими места и лично връчени на строителите съобщения за съставени констативни актове относно нарушения на строителни правила и норми. Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа. След изтичане на законово установения срок от 7 дни от съобщаването за съставения констативен акт, строежът ще бъде спрян.

Припомням, че след направената по мое искане проверка от главния архитект на София Здравко Здравков миналата седмица бе установено, че има нарушения в строителната документация и при определяне на отстоянията на новата сграда спрямо съществуващия голям жилищен блок.

Затова подготвих и изпратих сигнал до Софийска градска прокуратура, за да се извърши проверка. Тя показа, че са налице съществени нарушения на издаденото Разрешение за строеж. Благодаря на гражданите от блок 18, които се обърнаха към мен“.

Припомняме, че жителите на столичния район „Възраждане“ протестираха дълго време заради строителството на нов многоетажен жилищен блок. Живеещите в бл.18 твърдяха, че строежът ще компрометира целостта на техните жилища и ще затвори улица, която е единствения вход и изход към блока им.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории