Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на протест в центъра на София

Протест-7-1-1280x850

Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест в центъра на София в т.нар. Триъгълник на властта. Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на инциденти и са категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест.

Близките искат и спешна лидерска среща, за да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки, заяви пред журналисти Петя Иванова от протестиращите.

Искам да питам депутатите –  240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем, категорична е Иванова. Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правосъдието.

По-късно хората имат намерение да тръгнат на  шествие до пешеходната пътека на столичните улици „Цар Иван Шишман“ и „Гурко“, където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории