САМО ЗА 3 часа: При спецакция полицията написа рекорден брой фишове

КАТ полиция

За три часа между 10 и 13 часа днес, 5 септември, беше проведена съвместната акция на АМ Тракия, съобщиха от МВР. В специализираната операция участваха служители на ОДМВР-София, АПИ, Агенция „Митници“, НАП, ИА „Автомобилна администрация“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В рамките на акцията е бил проведен контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачите и пътниците в превозните средства. Проверени са били общо 112 моторни превозни средства и 149 лица. Извършени са 84 проби за употреба на алкохол и 11 за наркотични вещества. Съставени са 4 акта и 10 фиша. Връчени са 35 електронни фиша.

От служителите на АПИ са съставени два акта. По време на акцията е установен и задържан водач, шофиращ след употреба кокаин. След излъчен тази сутрин зрителски видеосигнал за автомобили, движили се в аварийната лента на автомагистрала „Тракия“, броени часове по-късно служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София са установили собствениците на моторните превозни средства. Спрямо нарушителите са предрприети съответните действия за санкциониране, съобщават още от МВР.