Срамота! Дни преди 15 септември голяма част от пешеходните пътеки в София се оказаха „невидими“

пешеходна-пътека2

Дни преди започването на новата учебна година пешеходните пътеки пред три големи столични училища се оказаха почти „невидими“.

Припомняме, че 10 учебни заведения в София ще получат решение за по-голяма пътна безопасност на пресичащите ученици. От дирекция “Управление и анализ на трафика“ съобщават, че ще поставят нова пътна настилка. Става въпрос за боядисване на асфалта със специална червена боя с увеличено сцепление. Специалната настилка ще се поставя преди пешеходни пътеки и в зони на училища, за да позволи на шофьорите да спрат по-бързо.

Междувременно каква е пътната безопасност около няколко училища в центъра на София:

Пешеходните пътеки около три големи столични училища са в лошо състояние, забеляза репортер на Sofia24.bg. На места пътната маркировка на пешеходните пътеки е дори трудно забележима. Училища се намират в района на ул. „Пиротска“. Това са: 32-ро средно училище „Свети Климент Охридски“, 18-то средно училище „Уилям Гладстон“ и 134.СУ „Димчо Дебелянов“. Лошото състояние на пешеходните пътеки е значителна предпоставка за повишаване на пътните инциденти.

Особено опасни са тези участъци и наличните пътни знаци няма да бъдат достатъчни, за да се подсигури безопасността на учениците през идната  учебната година.