Браво! В болница „Сърце и Мозък“ извадиха 8-сантиметрова акупунктурна игла от бедрото на 71-годишна жена

Болница

Заради упорита и трудно лечима кожна инфекция в началото на август жената решава да започне възстановяващ курс с акупунктурни процедури. По време на четвъртия сеанс една от иглите се чупи и остава в аддуктурната мускулатура на ляво бедро. С цел обездвижване на крака и избягване на допълнителни усложнения от болница „Сърце и Мозък“ организират специализиран транспорт.

Пациентката постъпва в клиниката по ортопедия и травматология, където са извършени диагностично-образни изследвания. Локализирано е точното място на иглата с дължина около осем сантиметра в близост до бедрената артерия. Опитните специалисти оценяват ситуацията като рискова, поради реалната възможност от засягане на бедрената артерия с последващ животозастрашаващ кръвоизлив. Кракът на пациентката е обездвижен напълно до въвеждането й в операционна зала.

На 16-ти август д-р Христо Славов и д-р Стойчо Тодоров извеждат чуждото тяло успешно с мини инвазивен достъп под рентгенов контрол. Предстои пациентката да бъде изписана днес.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории