ПП и ДеБъ в потрес: Трайчо Трайков искал помощ от ГЕРБ, за да се издигне за кмет на София

7 Dni Sofia18.08.2023
payimage-171122

Коалиционните отношения между ПП и ДеБъ в София са на точката на замръзване, разкриха пред 7DniSofia.bg запознати с крамолите между двете партии.

„Соломоновското“ разпределение по равно на общинските кандидат-кметове в столицата е настроило ръководни членове на ПП и ДеБъ среще мекото движение на Борис Бонев „Спаси София“. То има мизерна електорална тежест, но въпреки това е на път да се сдобие с повече местни кметове в столицата от двете парламентарни сили, ако плановете на момчетата от другия бряг успеят.

Допълнително напрежение в коалицията внесъл пък бившият министър на Бойко Борисов – Трайчо Трайков.

Разжалваният, заради излежаването му на плажа в Дубай енергиен министър се надявал до последно да е кандидатът на ПП и ДеБъ за кмет на София. Когато обаче Кирил Петков лансирал Васил Терзиев, обиденият Трайко се върнал към герберското си минало. Той поискал помощ от партията на Борисов с надеждата да го подкрепи като десен кандидат и да влезе в битка със захаросаното дете на ДС.

Когато получил категоричен отказ, Трайчо склонил все пак да се пробва за втори мандат като районен кмет. Тези дни обаче хора от ПП научили за предателството му и имало грандиозен скандал в офиса на ДСБ на „Кърниградска“, където се събрал щабът на „розовите“ за местните избори в столицата.