Трактора е убит и веднага му лепнаха 2 отвличания: На съдружник на Гриша Ганчев и на богаташки син

7 Dni Sofia17.08.2023
алексей петров

Показно разстреляният Алексей Петров е имал до сетния си дъх мечта – да бъде назначен начело на някоя от секретните служби. А според източници на Lupa.bg многократно е признавал в компания и пред политици, че единственият начин да овладее и битовата, и организираната престъпност у нас, е именно той да оглави борбата с нея – като бъде предложен за министър на вътрешните работи. 

Години след спецакцията на някогашния МВР шеф Цветан Цветанов „Октопод“ срещу Трактора, маститият застрахователен бос и бивша барета още не можел да прости на ексгербера и днешен лидер на „Републиканци за България“ за накърнения имидж и скопена възможност да се сдобие с неговото кресло, макар и в по-далечно бъдеще.

Според запознати с политико-бизнес миналото на Петров той е смятал, че като доцент и преподавател в едно от най-реномираните висши училища в страната – УНСС, при това повече от десетилетие, е разполагал с необходимата биография, за да се пребори за мечтата си.

„Но всъщност беше изтъкан от комплекси. Имаше ужасяващо чувство за малоценност заради помашкия си произход, но и заради това, че колкото и усилия да полагаше, не успяваше да се издигне на постовете, за които бленуваше.

На всичкото отгоре разви комплекси в последните години покрай застрахователния си бизнес и взимане-даване и с чужди партньори, че не умее да говори на нито един различен от българския език“, разкри ексклузивно пред Lupa.bg някогашен член на кръга на Трактора.

А до ден днешен, наред с мегаделото „Октопод“, от което в крайна сметка излезе чист, Алексей Петров се смятал в ъндърграунд средите за тартора на страшната групировка „Наглите“, отвлякла редица бизнесмени и мафиоти в рамките на първото десетилетие от новия век до залавянето на общо 25 души през 2009 г., малко преди спецакция с кодовото име с пипалата. Сред отвлечените бе и Киро Киров, тъст на някогашната депутатка от ГЕРБ Йоана Кирова.

Откупът и случилото се принуди семейството да потърси убежище в Австрия. Сред похитените бе и Ангел Бончев, но за разлика от Киров, на когото този ужас се размина, н съдружникът на Гриша Ганчев бе пуснат с отрязани пръсти на свобода от групировката.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории