Само в 7DniSofia.bg

Решено: Съдът остави убиеца от Лозен в ареста

articles__e911a5570e0449e039ebf59dda13628b

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия за двойното убийство в село Лозен Чавдар Бояджиев, съобщава БГНЕС.

„Не съм упълномощавал никого да ме защитава“, заяви пред съда обвиняемият Чавдар Бояджиев. Защитата му е поета от служебен защитник.

Обвиняемият и неговият защитник не оспориха мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура внесе искане в Софийския градски съд за определяне на мярка „задържане под стража“ на Чавдар Бояджиев, обвинен за двете убийства край софийското село Лозен.

Вчера стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания и че при задържането му е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, като мотивът са финансови отношения между Бояджиев и жертвите.

Стана ясно и че през април миналата година задържаният е извършил друго убийство – на 22-годишна жена, но тогава е освободен с мярка „подписка“, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост.