Трима загинаха при различни катастрофи в Пловдивско, други двама пострадаха сериозно

линейка

Три пътни инцидента с жертви и други два с тежко пострадали са регистрирани през последните денонощия на територията на пловдивската дирекция на МВР.

В 17.45 ч. в петък в РУ-Стамболийски постъпила информация за блъснал се в дърво мотопед „Ямаха“ на черен път край коритото на река Въча в землището на село Куртово Конаре. На място е констатирана смъртта на 17-годишно неправоспособно момче, управлявало нерегистрираното моторно средство.

Около 23.40 ч. в събота на тел. 112 било съобщено, че лек автомобил „Фиат“ се е ударил в дърво на главен път Пловдив – Хасково, край Поповица. Насочените натам екипи на РУ-Асеновград и Спешна помощ установили, че зад волана бил 19-годишен младеж, който също е починал.

Минути след 19 ч. в неделя сигнал за тежка катастрофа постъпил и в РУ-Раковски. По предварителни данни на изхода на село Белозем в посока село Опълченец мотоциклет „Сузуки“ излязъл извън платното за движение, а при падането на земята 28-годишният неправоспособен водач издъхнал.

Междувременно с опасност за живота са и двама участници в катастрофи. Единият от тях – 43-годишен велосипедист, бил блъснат от електрическа тротинетка, която му отнела предимството на нерегулирано кръстовище на ул. „Славянска“ и ул. „Иларион Макариополски“ в Пловдив.

Индивидуалното превозно средство управлявал 17-годишен тийнейджър, чиято алкохолна проба е отрицателна. Сигналът за произшествието е получен около 22.40 ч. в петък.

Със сериозни травми е и 32-годишен мъж, който се преобърнал с управляваната самоходна машина на път извън републиканската мрежа между селата Първенец и Белащица към 18 ч. в събота. От пострадалия е взета кръвна проба за химически анализ.

На сигнал за катастрофа с материални щети се отзовали в петък хисарски полицаи. Според предварителната информация, около 14 ч., край кръстовище в село Калояново лек автомобил „Рено“ блъснал паркирана кола и напуснал местопроизшествието. Според разказите на очевидци, зад волана на „Рено“-то била жена, която продължила по пътя си. При последвалите бързи действия скоро въпросната кола била забелязана в селото, установена е самоличността на шофьорката й – на 57 години. Тя била тествана с дрегер за употреба на алкохол и апаратът отчел над 3 промила. Жената е задържана за срок до24 часа, образувано е бързо производство.

На всички местопроизшествия са извършени огледи. Образувани са досъдебни производства, уведомена е прокуратурата. Разследващите продължават работата за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътните инциденти.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории