Близки изпращат убития Димитър: Мите, бабо! Къде отиваш, чедо?

димитър-малинов-погребение

„Митееееее, бабо! Къде отиваш, чедооо!“. Така нареждаше над белия ковчег на 24-годишния си внук Димитър Малинов неговата баба. Много плач и скръб има в ритуалната зала на траурния парк в Стамболийски, където изпращат в последния му път младежа, който беше жестоко убит.

„Този звяр трябва да си намери мястото!“, отсече Стоянка Ленгерова, роднина на момчето.

Жени с проходилки и много младежи с цветя мълчаливо стоят пред ковчега. До него са поставени снимки на Малинов.

„Отиде си хубавото ни момче“, плаче и 74-годишнатна Петра Джегурова, която е сестра на бабата на Митко.

„Ще се борим за него, няма да оставим нещата така“, отсече дъщеря й.

„Протестите ще продължат, докато шефът на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев сам не си подаде оставката за некадърното разследване. Ще искаме законодателни промени, които да гарантират по–високи присъди за съучастниците“, категоричен е чичото на момчето Пенчо Малинов, предава 24 часа.

Докато чакат да се поклонят, хората гневно коментират случая. „Всичко са знаели в полицията, щом са успели да ги предупредят да скрият наркотиците и онзи да избяга“, казват те.

„Само да ги изкарат от ареста онези двамката, ние знаем какво да правим с тях“, заканват се мъже. И не могат да си обяснят що за приятели са му били близнаците Валентин и Борислав. „До обяд Митко е помагал на единия да боядисват оградата. А след като са го убили и заровили като куче, два пъти са ходили да проверяват дали е умрял“, редят хората.

Петранка Георгиева, братовчедка на бащата на Димитър, е категорична, че убийците са трима, а не само Рангел.

Непрекъснато прииждат хора от Стамболийски и Цалапица да се сбогуват с Митко. Погребението му става на 16-ия ден, откакто беше жестоко убит. Снощи тялото е било освободено от Съдебна медицина.

Майката Атанаска Бакалова не е на себе си и само плаче и нарежда. Бащата Недялко също е съкрушен от загубата на момчето си.

„Коварната смърт го отне завинаги и ни потопи в неутешима скръб. Завърши много рано един живот“, пише в некролога.

Тялото на Малинов беше открито седмица след изчезването му на 20 юли в близост до сметището в Цалапица. Обвиняем за смъртта му е Рангел Бизюрев от същото село, който обаче е успял да напусне страната и се издирва в Германия. Според прокуратурата след убийството близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев да зарови трупа и после да избяга. Те са в ареста. Хората от Стамболийски и Цалапица обаче подозират, че те са и съучастници в престъплението, и протестират всяка вечер.

Заради пропуски в разследването беше отстранен шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката и на началника на Районното в Стамболийски, но на този етап той отказа да напусне поста.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории