Само в 7DniSofia.bg

Извънредно: Осъдиха лидера на „Възраждане“

костадин

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов е осъден за клевета и обида, съобщи „Сега“ като цитира решението на Софийски градски съд по казуса. То не е окончателно. Според него политикът трябва да плати на журналиста Васил Иванов 5 хил. лв. обезщетение, защото през пролетта на 2020 г. е публикувал във фейсбук профила си клеветнически твърдения по негов адрес.

Публикациите са направени след репортаж на Иванов за къщата на Костадинов край Варна и за начина на харчене на партийната субсидия. Политикът многократно го нарича „поръчков“ журналист и пуска видео, в което е монтирана и извадена от контекста реплика на репортера.

Иванов разказва, че след излъчване на репортажите по Нова телевизия той е станал жертва на клеветническа кампания от страна на Костадинов и партията му. Репортерът завежда дело срещу партийния лидер за общо 100 хил. лв., но искът е предявен частично за 26 хил. лв.

По време на делото съдът установява, че има злоупотреба със свободата на словото от страна на Костадинов. В решението се посочва, че той е направил оценъчни съждения без достатъчно фактически основания, което е виновно поведение.

Изцяло отхвърлени са претенции на Иванов срещу партия „Възраждане“, от която той също търси обезщетение.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории