Хвърлиха отрова в двора на Мая Манолова и убиха кучето ѝ

Image_14983801_40_0

„Брутално убиха кучето ни и това ни съсипа! Трудно ми е да говоря за ужаса, който преживяхме, когато открихме безжизненото тяло на Арчи. От 7 години имаме това куче и сестричката му, която за щастие се оказа по-недоверчива и не е яла от подхвърлената отрова. Чувстваме се ужасно, защото Арчи беше като част от семейството ни, а някой с лека ръка го „нахрани“ с отрова и го уби в собствения ни дом.“

Това сподели пред „България Днес“ Ангел Найденов, бивш военен министър и половинка на Мая Манолова, по повод тежката загуба на домашния им любимец.

Припомняме ви, че бившият омбудсман и депутат Мая Манолова загуби любимото си куче Арчи. Но не от естествена смърт, а от човешка ръка, безсърдечно подхвърлила отрова в двора на дома им в пернишкото село Рударци. Там лидерката на „Левицата“ построи китна къща с просторен двор заедно със съпруга си Ангел. В селото прекарват почивните си дни, като не пропускат да се отбият между петък и неделя. В тази къща доскоро с щастливо и безгрижно махане на опашки ги посрещаха отровеният Арчи и неговата 7-годишна сестра.

„Арчи го няма вече, отровен е. Също както и другите кучета и котки от улицата на селото. Този изрод е хвърлял отрова в дворовете на къщите ни! Подадохме жалби в полицията. Преглеждаме всички камери. Убиецът ще си понесе последствията!“, гневно написа във фейсбук профила си Манолова.

В коментарите под публикацията на бившия омбудсман хората настояват Манолова да използва позициите си в политиката и да съдейства да се промени законодателството, за да може извършителите на подобни жестокости да си плащат за ужасните си деяния.

Жителите на Рударци подозират, че извършителят на масовото отравяне на кучета и котки е човек от селото, като всички са амбицирани да го намерят.

„Освен нашето куче още 5 кучета и котки бяха отровени. Някой бе нахвърлял отрова по улиците и дворовете. Към момента има образувано досъдебно производство и тече полицейско разследване. В хода на разследването предадохме на органите на реда записите от охранителните камери. Надявам се злосторникът да бъде разкрит и ще настояваме да понесе възможно най-тежкото наказание за стореното. Да тровят бездомни и домашни животни не се случва за първи път в Рударци и околността, затова ще търсим справедливост, категоричен е Найденов, които също тежко преживява загубата.