Човекът дал 650 лв. за пържоли: Оня ден поръчах цяло агне, ядохме 30 човека

ezgif.com-webp-to-jpg (40)

Започват масови проверки в заведенията след шокираща сметка на родното ни Черноморие от 650 лв за обяд. Случаят е от преди няколко дни, а видеото, което разпространи потребител в социалните мрежи, предизвика сериозен отзвук.

Пламен Христов поръчва обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама, предаде Нова тв.

Той обясни, че работи в Холандия и се върнал за почивка в търговищкото село Беломорци, където си е построил впечатляваща къща – цяла прогимназия.

„В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Добре, казахме: „Дай 3 пържоли“. Когато сметката дойде, видях 14 пъти по 35 лв. С другите неща станаха 649 лв. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека“, коментира мъжът.От заведението обясниха, че са предупредили клиента за цената. „От първия път е обяснено, че имаме различни видове стекове. Той е поръчал от най-скъпия вид и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано колко ще излезе крайната цена“, обясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.

Според шеф Никола Симеонов е практика навсякъде по заведенията цената на стековете да се изписва на 100 грама. „Единият може да е нарязан на 210 грама, другият на 310. Има едни японски стекове, които са над 1000 лв. за килограм“, разясни той.

В заведение в центъра на София цената отново е на 100 грама.“Антирекламата към България се е засилила страшно много. Всеки ден в социалните мрежи излизат клипове колко било скъпо в България и колко било евтино в Гърция, което е абсолютна неистина. Сравняват се скъпи курорти с такива в Гърция, които въобще не отговарят на нашите“, е мнението на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Въпросното заведение подлежи на проверка от КЗП. Нека и от НАП да проверят откъде въпросният човек има подобни джобни пари да яде стекове“, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории