Румен Радев: Изменянето на Конституцията е висша отговорност

874625

Тържественото приемане на Конституцията на Република България на 12 юли 1991г. е повод да си припомним споделената от нейните автори вяра в общочовешките ценности на свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост. Процесите, свързани с работата на Седмото Велико Народно събрание преди повече от три десетилетия, са особено актуални днес, когато отново се обсъждат промени в основния закон на държавата. Това написа държавният глава Румен Радев в свое послание по случай 32-ата годишнина от приемането на Конституцията.

Държавният глава напомня, че основен принцип на демократичната ни Конституция са правата на човека и гражданина.

„На дневния ред на обществото са улесняването на достъпа до конституционно правосъдие, създаването на допълнителни гаранции за независима съдебна власт и осигуряването на ефективна пряка демокрация и местно самоуправление“, подчертава още президентът Румен Радев.

„Изменянето на Конституцията е задача с най-висша отговорност за продължаващото строителство на демократична България“, напомня Румен Радев и призовава всеки, призван да допринесе за този процес, да осъзнава стремежа на народните представители от Седмото Велико събрание – да изразяват волята на българския народ за изграждане на демократична, правова и социална държава.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории