Луд скандал в Сметната палата! Не допуснаха знаково лице да влезе, той им се закани

2113080746

Цветан Цветков – бившият шеф на Сметната палата, който бе върнат на поста от съда, не бе допуснат да влезе в сградата на институцията днес.

Той бе освободен много набързо от Народното събрание, впоследствие Конституционният съд каза, че е освободен незаконосъобразно. В момента начело на Сметната палата е Горица Грънчарова – Кожарева, а в парламента е задвижена процедурата по избор на нов председател.

„Охраната на Сметната палата отказа да допусне законоизбран председател, който бе възстановен с решение на КС, за да изпълнява пълномощията си като такъв. Това стана с една нищожна заповед на г-жа Горица Грънчарова – Кожарева“, обяви Цветков пред медиите. Той обяви, че има притеснения от публикации в медиите в последните 6 месеца за определени деяния на ръководството на Сметната палата, които „са в ущърб на българските граждани“.

Цветков обяви, че до 10 дни ще даде пресконференция с колегите си, с които са работили заедно и които са били освободени след него. Заедно ще дадем отчет за работата си през тези 8 г. и ще изтъкна и други много интересни факти за неща, които са се случвали в Сметната палата през тези 6 месеца, закани се той. И обясни, че ще покаже документи. Става въпрос за одитни доклади, които са забавени, на трупчета, за прекратени административно-наказателни преписки, обясни Цветков.

Повече нямало да прави опити да влиза в сградата, очаквал съдът да се произнесе, за да може да изпълнява правомощията си.