Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Хърватия

873509

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Дубровник, Хърватия. Габриел ще участва в 16-ото издание на международния „Дубровник форум“. Той ще се проведе на 7 и 8 юли в хърватския град. Тазгодишната тема е „Навигация в глобалното разместване“, информират от пресцентъра на МВнР.

Мария Габриел ще направи изказване по време на дискусията „Световният ред и как да стабилизираме световната политика“.

По време на двудневния форум в Дубровник Мария Габриел ще проведе редица двустранни срещи, част от които с премиера на Хърватия Андрей Пленкович, с министъра на външните и европейските работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман, със заместник министър-председателя и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни, с председателя на Европейската банка за възстановяване и развитие Одил Рено-Басо, със заместник помощник държавен секретар и специален представител на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар и други.

В „Дубровник форум“ ще участват още върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич, министри на външните работи на страните-членки на ЕС, страните от Югоизточна Европа, представители на ОИСР и други международни институции.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории