Скандално! Бенатова обидена на акад. Денков. Иска лично извинение от МС

Миролюба Бенатова

Днес по време на изказването на Володимир Зеленски в Министерски съвет журналистката Илиана Беновска няколко пъти прекъсна украинския президент, докато думата беше дадена на други репортери.

Въпреки това Зеленски спокойно я помоли да каже въпроса си на микрофон, защото не я чува добре. Премиерът акад. Николай Денков обаче я прекъсна с думите:

„Вижте, г-жо Бенатова, няма как да влизате в разговора по този начин“.

С това изказване стана и объркването, ядосало журналистката Миролюба Бенатова, която заподозря, че премиерът нарочно е използвал нейната фамилия пред цяла България.

„Не е Бенатова, а Беновска, гн премиер!

Тази, която се бута извън микрофоните в МС и всява хаос по време на брифинга със Зеленски, не съм аз. Но предполагам, че объркването е случайно, а не нарочно. Въпреки че е много неприятно да си чуя името за поред път не на място. Аман!

И да знаете, че не съм си намерила фамилията на улицата и искам извинение, че създадохте грешно впечатление за мен пред цяла България“, написа разгневена Бенатова в своя фейсбук профил.

Малко по-късно от Министерски съвет изпратиха прессъобщение до медиите с извинение:

„По време на съвместния брифинг на премиера акад. Денков и украинския президент Зеленски министър-председателят допусна неволна грешка, като се обърна към журналистката Илиана Беновска с името „Бенатова“. Правителствената информационна служба се извинява на колегата Миролюба Бенатова за създаденото погрешно впечатление пред медиите и обществеността.“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории