Човек на Нинова нападна Тагарев: Вие не сте министър на отбраната, а министър на войната

тагарев

„Вие не сте министър на отбраната, а сте министър на войната“. Така депутатът от БСП Борислав Гуцанов се обърна към министъра на отбраната Тодор Тагарев от парламентарната трибуна.

Тагарев пристигна в Народното събрание, за да бъде изслушан от депутатите за военната помощ, която България предоставя на Украйна.

От БСП поискаха Тагарев да обясни подробно какво съдържа пакетът от военна помощ за Украйна, като предложиха заседанието да се закрие, ако е необходимо, както и дали помощта се отразява на боеспособностите на българската армия. Тъй като информацията е секретна, тя не може да бъде изнесена в пълния ѝ вид на открито заседание.

За да се закрие обаче заседанието, трябва да се направи процедурно предложение за това и то да се гласува от депутатите. Гуцанов не направи такова, а колегата му Георги Свиленски обясни: „Не, няма да закриваме заседанието. Българските граждани трябва да знаят какво правят българските политици и българските управляващи министри. Няма какво да крием, нас не ни е срам да чуем истината“.