Актьорът Антон Радичев: Българинът вече няма пари за хляб!

Image_14749075_40_0

„Българите вече изпадат в безизходица и не знаят какво да правят, защото нямат пари, дори и за хляб.“

Това с мъка изрече Антон Радичев пред „България Днес“, който е познат с ясно изразената си обществена позиция по редица теми. Повод за думите на актьора е не просто поредното увеличение на цените у нас, а новото поскъпване на хляба, без който българите не сядат на масата.

От 1 юли цената на насъщния ще се повиши с още 5-6 стотинки заради ръста на тол таксите, предупредиха от Съюза на международните превозвачи. Новината за това шокира мнозина българи, които и без друго трудно покриват разходите си, защото макар да е освободен от ДДС, хлябът неизменно върви нагоре.

„Не е нормално хората в страната ни да изнемогват и да не могат да си купят хляб. Солидарен съм с всички пенсионери“, заяви звездата от „Оркестър без име“.

На друго мнение е фолкпевицата Валя.

„Колкото и да поскъпне хлябът, никога няма да стане половин милион. Хората ще продължат да си го купуват, защото насъщният е незаменима част от българската трапеза“, категорична е изпълнителката. По нейни думи хлябът е изключително важен и трябва да присъства в менюто на всеки човек, тъй като е богат на белтъчини.