Каква е причината за трагедията на борда на подводницата „Титан“?

870563

След дни на отчаяно издирване в Атлантическия океан от американската брегова охрана потвърдиха, че катастрофална имплозия е отнела живота на всички на борда на подводницата „Титан“.

Малко след като е изгубен сигналът с батискафа от военноморските сили на Съединените щати са засекли звук, наподобяващ имплозия.

Разследването на причините за инцидента предстои. Край потъналия Титаник са открити 5 отломки от подводницата.

Сред тях са част от опашката на батискафа и рамката, върху която се поставя апаратът при транспортиране или за закрепване към морското дъно.

Трагедията е станала на около 200 метра от носа на Титаник на дълбочина 3800 метра. Налягането там е 4 хиляди тона на квадратен метър.

Издирването на други отломки продължава. От бреговата охрана не потвърдиха дали е възможно откриването на телата на загиналите.

Корабите, които участваха в спасителната операция, поетапно ще напускат района, предаде БНТ.

„Дистанционно управляем апарат откри опашния конус на батискафа „Титан“ приблизително на 500 метра от носа на Титаник. Впоследствие бяха открити и други отломки. След консултация с експерти от обединеното командване беше установено, че отломките съответстват на катастрофалната загуба на налягане“, заяви Джон Могър от бреговата охрана на САЩ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории