Огромен скандал! Ето кой участвал в отстраняването на шефа на Гранична полиция

настимир-ананиев-e1670763827294

Освен фамозната Лена Бориславова, която грубо кадрува в правителството на Денков и небеизвестният Настимир Ананиев е натискал за отстраняването на току-що назначения за шеф на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, съобщава Breaking.bg. Златанов бе назначен и представен на състава в 12 часа в петък, но в 18 часа обяви, че се оттегля от поста, защото „нямала доверието на обществото“.

Основният двигател на отстраняването на Златанов от поста била Лена Бориславова, залята от хейт на умнокрасиви, които твърдели, че главният комисар е участвал в побоите над протестиращи по време на „въстанията“ през 2020 година.

Лена натискала през Кирил Петков и премиерът Денков. Според запознати обаче тежката дума за махането на Златанов от поста била на депутата от „промяната“ и известен партиен номад Настимир Ананиев. Той също се включил в хора на недоволните и питал как „нашето правителство“ назначава такива хора на възлови места в МВР. Настимир се оплакал, че лично Антон Златанов като ръководител на охраната на протестите го бил напръскал с лютив спрей в очите, докато протестирал срещу „мафията“. Сега явно Ананиев иска да бъде третиран като „активен борец от жълтите павета“.

Това преляло чашата и накарали главният комисар сам да се оттегля от поста. До момента, въпреки всичките проверки по времето на Бойко Рашков, няма доказателства Антон Златанов, тогава зам.-директор на СДВР, да е участвал в побои над протестиращи през 2020 година. Като по време на побоя под колоните на МС, вечерта на 26 юли 2020 година, дори не е бил на работа.

Въпреки това хейтът срещу него на умнокрасивите не престава. С идването на Рашков в МВР по политически причини Златанов бе понижен и пратен на границата като водач на служебно куче. Чак при Демерджиев е върнат на работа в София, в Четвърто РУ.
Той изкара на поста и.д.директор едва пет часа, въпреки, че бе уговорил с подчинените си оперативки и срещи за понеделник. Според запознати министърът на вътрешните работи Калин Стоянов все още се колебае дали да се съгласи с външния натиск за отстраняването на Златанов и дали да не го запази като и.д. директор на „Гранична полиция“. Вчера депутати от ГЕРБ, членове на вътрешната комисия в парламента поискаха от Стоянов и ръководството на МВР да прекрати „Рашковщината“ в министерството и да спре политическите чистки, които дестабилизират системата.