Пътуването до морето е ад! Огромни задръствания на АМ „Тракия“

372061548383db5d9eafdc8e011b5d3e

Ако сте тръгнали към морето, изберете си друг маршрут, различен от автомагистрала „Тракия“. Или тръгнете в нестандартен час за пътуване – в ранни зори, или в много късна доба. Задръстванията километрични, а шофьорите и пътниците – изнервени.

От София до морето „тапите“ са поне три, като чакането общо може да ви забави с поне два часа, ако гоните някакви срокове на пристигане от точка А до точка Б, пише Лупа.

Преди качването на магистралата има задръстване и днес на „Църна маца“, което едва лу учудва някой. След това шофьорите се натъкват на ремонтни дейности, а валежите, които периодично спират и започват, допълнително затрудняват придвижването.

На тези места, където кипи усилен и безмислен труд, движението се отбива и преминава в едната лента, които не позволява да се кара с повече от 45-50 км/ч. Някъде трябва и да се изчаква, като там времетраенето е около 50 минути.

След това изнервените водачи се опитват да наваксат с времето, което води до ПТП на мокрите участъци, а служителите на КАТ не смогват да регулират движението.