Безпрецедентни мерки: КАТ мете джигити от аварийната до морето. Полицаи се смесват с трафика

896-504-kat

Война на джигитите, които карат с превишена скорост, правят опасни маневри и карат в аварийната лента по магистралите за морето през предстоящия летен сезон обявява КАТ.

Патрулките на Пътна полиция ще са особено активни по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ в пикови часове и дни, казаха за „Телеграф“ от МВР. Ще бъде засилено присъствието на полицейски служители по автомагистралите и главните пътища в цялата страна и особено от и към Черноморието.

Линеен
Предвидено е осъществяването на линеен контрол, като при установяване на нарушения ще се взема отношение на място. При този вид контрол патрулките се движат с трафика и реагират своевременно на нарушения. Точно по този начин ще бъдат „възпитавани“ водачите, които при колона заради пътнотранспортно произшествие избират да не чакат, а да я изпреварят през аварийната лента. Това поведение е особено опасно, тъй като води до блокиране на тези ленти и невъзможност на аварийните екипи бързо да стигнат до местопроизшествието.

Камери
Засиленият контрол по скоростта ще се упражнява и с максимален брой камери по главните пътища и автомагистрали в посока от и към морето. Нарушителите ще бъдат снимани с технически средства и ще бъдат своевременно докладвани на патрули от съответната областна дирекция на МВР за вземане на мерки. Засилен ще бъде контролът и през нощта.

В дните петък и неделя (във времевия диапазон 14:00 – 21:00 ч.) по автомагистралите и основните пътни артерии при нужда ще се организира подпомагане на движението на изходите и входовете на големите населени места и на пътните възли и подходи към курортите.

Кадри
Предвижда се по натоварените трасета за морето да бъдат използвани максимален брой служители с правомощия за контрол на пътното движение, казаха още от МВР. През месец август във връзка със значителното повишаване на транзитно преминаващите през територията на страната чужди автомобили ще има засилено полицейско присъствие и контрол по направлението ГКПП Калотина – София – ГКПП Капитан Андреево.

Алкохол
В съботните дни след 23:00 ч. в населените места с висока посещаемост и наличие на дискотеки и питейни заведения, както и по пътищата между населените места ще се организират контролни проверки за шофиране след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техни аналози. Ще се следи и за шофиране от шофьори без книжка.

Колоните по „Тракия“ през лятото са задължителни. Задължителни са и тарикатите в аварийната лента.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории