Скандал в родния футбол! Шеф в столичен клуб: Край! Не мога да се превърна в мърша като стадото

ezgif.com-webp-to-jpg (8)

Грозни сцени са съпътствали третото издание на мемориалния турнир в памет на бившия защитник на Локомотив (Сф), Левски, Ботев (Пд) и националния ни отбор Георги Марков, който почина на 18 февруари 2018 г. Това стана ясно от публикация на административния директор на Септември (София) Ирина Гороломова във „Фейсбук“, видя БЛИЦ.Разбрах, че мога да простя всичко за 10 години във футбола! Някъде с усмивка, някъде с някоя сълза преглъщах и забравях!

Направих много и сигурно щях да направя още много, защото поставях пред себе си амбицията да помогна за по-доброто бъдеще на българските деца!

Разбрах обаче, че е дошъл момента да оставя една от най-големите си любови – футбола!

Ценностите и принципите ми не могат да простят това да дойдеш и да поругаеш паметта на Георги Марков в мемориален турнир, направен от мен с цялата любов и уважение, които изпитвах към Жоро!

Видях, че е по-лесно да обидите чуждо дете, вместо да разкажете на своето кой е Георги Марков, какво е постигнал, как е защитавал българската фланелка и да отворите youtube и да му покажете онзи гол срещу Англия, който всички помним!

Лесно е да учите децата си, че някой друг им е виновен за загубата, вместо да ги научите, че тя е част от играта и се понася с гордо вдигната глава!

Доживях да ме заплашват мъже и обиждат с думи, като „свиньо“ и там какво ли щяло да ми се случи, да ме побутват и прочие, но за мое голямо щастие, живота ме научи да не отвръщам, защото който ме познава знае, че мога и че ще го направя без капка страх, когато се отнася до това да защитя себе си, семейството си и принципите си!

Е, този месец правя 10 години точно във футбола! 10 години – пълни с много положителни емоции и разочарования! 10 години стигат за нещо, което не ме заслужава! И след като аз не мога да се превърна в мърша като стадото и не искам да се впиша в картинката, която олицетворява болните амбиции на родители, липсата на възпитание и оттам дъното на любимата ми игра, то е време да приема, че просто не ме заслужава като човек и да поема ново предизвикателство!

Аз съм вярващ човек и знам, че Господ ме изправя пред изпитания, за да ме направи по-силна! На прага на една от най-важните битки в личен план, която изглежда, че ми предстои, и ме плаши до ужасяване, вярвам, че е дошъл момента да сложа край!

Ако Вас не ви е срам, като един от най-старите клубове в България, то мен ме е срам! И докато ръководствата на клубове изцяло не вземете отношение към децата и към техните болни до умопомрачение родители, бъдещето на футболната ни държавица е обречено на непрогледен мрак!

Прости ми, Жоро!
Така ми липсваш!“.