Делян Добрев поиска кабинет с ДПС, ИТН и ДБ

1200_32-1-1_760977916892483614_original

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който се заявява като вътрешнопартиен опозиционер, лансира идея за коалиция между неговата партия, ДПС, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

В профила си във „Фейсбук“ той заявява, че „ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ“.

Вчера ГЕРБ замрази преговорите с „продължаваме промяната – Демократична България“ по съставянето на кабинет, след като беше публикуван запис от партийна сбирка на „Продължаваме промяната“, на която според ГЕРБ членовете на ръководството са погазили принципите на демокрацията. Постави условие да бъдат подновени след като получи гаранции, че това няма да продължи. Днес чрез члена на тясното ръководство Деница Сачева новите условия бяха очертани по-конкретно: експертен кабинет с ограничен мандат с премиер Мария Габриел и министри, одобрявани от всички участници в преговорите, а не подбрани от „Продължаваме промяната“. В противен случай Сачева прогнозира нови избори.

Добрев излага свой вариант – „дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН“. Плюсове според него са стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, а минуси не вижда.
Положителното на варианта с избори е, че партията на, както ги нарича, политическите измамници от ПП, „ще отиде в небитието“

По думите му е време в „Демократична България“ „да възмъжеят и да поемат своята отговорност“. Преди него пред БНР Сачева си послужи със същия глагол, но по адрес на „Продължаваме промяната“: „Ако „Продължаваме промяната“ не са възмъжали достатъчно, резултатът е ясен – ще отидем на избори с всички последици от това“, каза тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории