Тя проговори: Истина е! Гешев заплаши жена, за да удари Делян Добрев! Бесни ГЕРБери ще обсадят съда

Иван-Гешев-7-1280x853

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева:

ГЕРБ застана зад Делян Добрев. Така е правилно.

Иван Гешев сбърка. Посегна на Делян Добрев с дело, прекратено преди 13 месеца, след като е преседяло в прокуратурата 9 години.

София е малка, Съдебната палата е още по-малка. Вече ми разказаха, че прокурорката Магдалена Николова се е разплакала, защото Главния я е викал да я притиска и тя не знае какво да прави, освен това е в отпуска. Не съм записала разговора, аз не правя така.

Иван Гешев предизвика възторжени отзиви, късайки оставката си – беше драматично и въздействащо за публиката. Наблюдавам реакциите оттогава: с втората пресконференция започна да губи популярност и одобрение – 2 часа прожекция на телефонни разговори с внушения и повторения, не го героизираха, ако си мисли така. Досадиха. Би следвало да си дава сметка, че публиката му е ГЕРБерска в по-голямата си част. Започна да я губи.

Иван Гешев неволно помогна на Бойко Борисов. Тъкмо симпатизантите бяха раздрусани и шокирани от заявката за “кабинет с ротационен премиер”, обвиняваха лидера си в предателство, започнаха да късат ризи и да вещаят края на ГЕРБ; тъкмо в този кризисен момент главният прокурор атакува Делян Добрев – символ на биткаджийството, спечелил си пламенна подкрепа с непримиримото разобличаване на Асен Василев и Кирил Петков с фактурите от “Газпром”. И симпатизантите на ГЕРБ мигом се втвърдиха. По-умните съзнават, че във войната между Иван Гешев и Бойко Борисов, “Продължаваме промяната” се превръща в нежелан, но необходим съюзник на ГЕРБ. Въпрос на оцеляване. И печелене на време за препозициониране.

Парадокс: прокуратурата стреля срещу Делян Добрев, а не срещу Асен Василев и Кирил Петков, които той изобличи. Защо?

Ако в четвъртък прокуратурата поиска още 3 имунитета на депутати от ГЕРБ, а сетне и още, както се мълвѝ – недоволни симпатизанти ще обградят Съдебната палата, може би.

Ирония на Съдбата: Иван Гешев ползва срещу Бойко Борисов бившият ГЕРБер Гошо Боеца, който организираше протести срещу него под лозунга: „Гешев е позор!” Панта рей …

Главният прокурор демонстрира, че е недосегаем и безконтролен и така налива вода в мелницата на враговете си. Под повърхността на подчинението бушува недоволство, прокуратурата стана за смях, предизвиква презрение, в съдебните зали адвокати и съдии си разказват вицове за прокурори. Трябваше ли да се стига дотук?!

Да, Иван Гешев има човешкото право да се защити и да отвърне на удара. Но него не го нападнаха от Марс, а от компанията, на която разчиташе през последните години. Приятелски огън, дето се вика. Някой преигра, друг се превъзбуди, трети ги оплете в интриги и стана … шизофренично.

Дори интелигентни люде пропускат нещо съществено: партията не е дом за благородни девици. Предназначението й е да се стреми към властта, да минава в опозиция и да оцелява, за да управлява, когато набере нова сила. Печели избиратели, губи избиратели … важното е да остане на терена.

“На война и в любовта всичко е позволено”(Франсис Смедли).

“Има победи, водещи в задънена улица, и поражения, откриващи нови пътища”(Паскал Брюкнер).

… През 2013-2014 година партньори станаха врагове, после пак станаха партньори. Смазаха тези, които им казваха истината в очите – бях между тях. Затова съчувствам на Делян Добрев, нищо че в моя малък ад тогава, всички от ГЕРБ бяха дистанцирани или на страната на моите мъчители. Научих си уроците и продължих напред, емоционалните травми са моята броня.