Петя Буюклиева: Простих на момичето, което отне живота на майка ми

Image_14454952_40_0

„Минаха 20 години от това трагично събитие, но болката стяга сърцето ми. Времето не лекува, нищо не може да замени майка ти, каза в „120 минути“ Петя Буюклиева.

Трагичният инцидент се разиграва през 2002 г., когато млад шофьор – момиче на 17 г., блъска с кола майката на певицата и отнема живота ѝ.

За случилото се Буюклиева научава по телефона. Баща ѝ позвънява, но не успява да разкаже каква трагедия е сполетяла семейството. Вместо това го прави тяхна съседка, която взема телефона от ръцете му.

Вечерта преди катастрофата Петя и майка ѝ обсъждат как ще празнуват 20-годишния юбилей от сватбата на певицата и нейния съпруг. „С нея имахме страхотна духовна връзка“, допълни тя.

И се обърна към зрителите: „Мили момчета, момичета, всички млади шофьори, пък и не само младите, помислете си дали сте достатъчно подготвени. Дали, излизайки разсеяни, неспазвайки правилата, няма да създадете ПТП, няма да почерните семейство“.“Аз понеже съм християнка, родена съм в малкия Асеновград, малкия Йерусалим, простих на това момиче. Тя трябваше да продължи образованието си. Получи основна присъда. Решихме да не ѝ попречим и това да ѝ бъде голяма обеца на ухото“, обясни певицата.

А и според нея, майка ѝ, която е била учителка по химия и биология, не би искала момичето да излежи присъда от поне година и половина в затвора, след като навърши пълнолетие.

„Но не мога да простя, че не е спряла. Видях я само в съдебната зала. Не исках да видя човека, който дори не си е дръпнал крака от педала. Простих като християнка, но в следващите 6 месеца не можех да пея. Смятах, че е престъпление“, каза Буюклиева.

Гласът си тя наследява от своята майка. „Тя ми се яви на сън и ми каза: „Петя пей“.

Макар самата Буюклиева да е шофьор, след трагичния инцидент с майка ѝ, тя решава да не кара повече кола сама. Вместо това използвам времето в колата да си уча текстове на песни или да чета, допълни певицата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории