ШОК! Телевизията на Нинова спря: БНТ прибра един от водещите, другите са с оставки в джоба

корнелия нинова

Телевизията на БСП, глътнала милиони левове от партийната субсидия на Столетницата в последните години, спира. От централата на „Позитано“ 20 обявиха, че мярката е временна – докато студията и цялата техника бъдат преместени в нова сграда, предава Lupa.

Досега водещите на кабеларката начело със Стоил Рошкев и съпругата на ексдепутата Александър Симов Юлия Ал-Хаким, се помещаваха в здание в близост до Централните софийски гробища.Според слуховете обаче там символично ще бъде пратена и медията, въпреки твърденията на ръководството, че тя ще продължи да съществува. Част от кадрите на партийната медия вече се разбягаха, като първият, приютен от обществена медия бе водещият на новините – младокът Алекс Донев. Симпатичният новинар отиде в БНТ да се занимава със социални и общински въпроси.

На фона на трусовете около телевизията, пова порция притеснения тревожи журналистите от емблемата „Дума“, при това в навечерието на професионалния й празник Първи май. Засега вестникът продължава да се издава, но не било изключено с цел съкращаване на разходите за хартия и печат, той да бъде превърнат в седмичник – каквито намерения Нинова имаше още преди години.

И в нейната редакция загубата на кадри не е непознато явление. Няколко са журналистите, при това известни в гилдията пера, напуснали „Дума“ в последната година.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории