Кървава трагедия в Провадийско, момиче загина навръх рождения си ден

1682171428-bozveliysko-ptp

Млада жена изгуби живота си в тежка катастрофа часове след като отбелязала 22-рата си годишнина на парти с приятели, научи БЛИЦ. Трагедията се е случила около 5:30 часа сутринта в провадийското село Бозвелийско.

От полицията във Варна потвърдиха за тежката катастрофа. От съобщиха за медията ни, че лек автомобил „Опел“, шофиран от 18-годишен младеж, се е блъснал в стълб. В автомобила освен водачът са се возили две момичета – на 18 и на 22 години. Първото е откарано в болница във Варна с контузия на бял дроб и опасност за живота. Второто, за жалост, е загинало на място.

Шофьорът е с фрактура на лакът и гръден прешлен.

Към момента от полицията не разполагат с данни дали той е седнал зад волана след употреба на алкохол или наркотици. В болницата му е взета кръвна проба, но резултатите от нея ще са готови най-рано в понеделник.

В групата „Виждам те КАТ – Варна“ беше публикувана снимка на размазания автомобил, който свидетелства за ужаса, случил се на входа на селото. Според коментарите под публикацията, пътният участък в селото е прав и без неравности. В някои от коментарите са отбелязва и това, че стрелката на километража била „замръзнала“ на 160 км/ч.

Наш репортер се свърза с хора от селото, които са познавали загиналото момиче. Те разкриха, че то е загинало часове след като е отбелязало 22-я си рожден ден.

„Баща й й се обадил вечерта по някое време и й казал да се прибира вече. Тя обаче решила да остане. Не ги знам къде точно са празнували, но май е било извън селото. После като са се прибирали са влезели с много висока скорост в селото. За това момче – шофьора, се знае, че често кара много бързо, а също така – пие и кара.“, разказа пред БЛИЦ човек от Бозвелийско.

По думите му, предния ден, 18-годишният шофьор дрифтил в селото. Според нашия източник, във фаталната вечер всички в автомобила са били пияни. Той добави, че сблъсъкът в стълба бил толкова силен, че 22-годишната жертва излетяла при през предния прозорец и е прелетяла в двора на една от къщите.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории