Само в 7DniSofia.bg

Ужасяващо! Ад на АМ „Тракия“ с фатален край, страшно е!

катастрофа

Кола е изгоряла на АМ „Тракия“, съобщават очевидци. Инцидентът е станал на около 290 км. в посока София, като се е образувало километрично задръстване.

Други шофьори алармират за тежка катастрофа в посока столицата:

„Тежка верижна катастрофа на АМ Тракия на 100км посока София. Има една загинала жена. Карайте внимателно!“, написа млада дама във Фейсбук групата „Катастрофи в София“, като сподели и ужасяваща снимка от мястото на инцидента.

На място са изпратени линейки и пожарни.

„От над 10 години не сме имали пътуване за и от празници без смърт на пътя. До ден днешен не мога да разбера този зор да се почерняват празниците.
Тези 15 минути, които бихте спестили, един ден ги губите завинаги“, пише друг коментиращ.

Започна голямото пътуване в последния от почивните дни за Великден, предаде БНР. Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Очакван интензивен трафик още в преди обедните часове затруднява движението по път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград.

Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“, както и по граничните пунктове „Кулата“ и „Капитан Андреево“. Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Още по-интензивно движение се очаква в следобедните часове на деня.

Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна.

Същевременно продължава да тече и специализираната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и шофьори, управляващи след употреба на алкохол и наркотици. От полицията съобщават още, че най-честото нарушение е превишаването на максимално допустимата скорост.