Слави побесня на втория ден от Великден: Аз предложих да възобновим космическите мечти на българите

слави трифонов

Лидерът на ИТН Слави Трифонов изненада последователите си с пост във втория ден на Великден. Повод за публикацията му е статия, която е чел в интернет. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил:

Днес прочетох в интернет една статия, в която се казва: Уганда ще печата човешки тъкани в космоса. От статията става ясно, че Уганда ще изпрати сателит в космоса, защото според угандийските учени биопринтирането на човешки органи се получава трудно в земни условия.

Добре. Я да видим какво знаем ние за Уганда от обща култура. Аз знам, че това е държава в Източна Африка. Там има най-много горили. Ходи се на сафари. Лъвове, жирафи, крокодили. Общо взето африканска работа. Само дето народа на Уганда гледа в Космоса, вместо да си гледа горилите.

Когато ИТН спечели изборите, аз предложих да възобновим космическите мечти на българите и да изпратим български и македонски космонавт в космоса, защото мислех, не, бях убеден, че такава мечта ще донесе гордост и самочувствие на всеки българин. Само дето, за моя изненада, това донесе основно шеги и подигравки и то не само от страна на троловете в интернет, а и от страна на публични личности, които аз лично мислех за малко по-интелигентни.

Така е. Угандийците вместо да си гледат горилите гледат в космоса, а ние, вместо да гледаме в космоса, гледаме горили. Колко е мъдра тая мисъл, че човек е толкова голям, колкото са му големи мечтите.