Страшна стихия се развихри в България, помита всичко по пътя си ВИДЕО

1680005110-3ba929b2f7f4a82765966b96f059e744

Ураганният вятър нанесе куп щети в цялата страна.

Силният вятър в София изкорени бор в кв. „Казичене“ на ул.“Никола Петков“. Аварийното звено към Столичната община е получило общо 8 сигнала тази сутрин.

Три вече са обработени, включително и падналия на пътя бор.

В Пазарджик поривите на вятъра причиниха множество щети на различни места в града. Сигнали са подаден за паднали дървета и клони, съобщава БНТ.

В един от случаите дърво падна върху три автомобила. За щастие, при инцидента са нанесени само материални щети.

В последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на близо 20 сигнала за възникнали инциденти.

Два от тях са за надвиснали ламарини от сгради в областния град. В социалните мрежи бяха разпространени и снимки на метална конструкция на гараж, който е преместен от силния вятър. Предупреждението за опасно време в Пазарджик остава в сила и утре.

Дърво е паднала върху 62-годишен мъж в Пловдив. Човекът е получил травма на главата и фрактура на подбедрицата. Екип на „Спешна помощ“ е оказал първа помощ на пострадалия и го е откарал в болница, съобщи за „Фокус“ директорът на ЦСМП – Пловдив д-р Иван Стойнов.

Инцидентът е станал около 11.30 ч. на ул. „Петър Шилев“ в кв. „Кършияка“. Мъжът е вървял по тротоара, когато върху него се стоварило дървото, пречупено от силния вятър. Очевидци извикали линейка.  „Пострадалият не е губил съзнание. Откаран е в спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ и вече е хоспитализиран“ – допълни д-р Стойнов.

Вятърът създаде проблеми и във Врачанско, пише BulNews. Стихията е повалила две големи дървета на пътя между Враца и Оряхово.
Едното е паднало в района, популярен като Мара Врачанка, недалеч от село Борован. Второто е легнало на пътя преди баира при село Липница, в посока Оряхово.

Жители алармират за повалени дървета и отчупени клони на различни места. Едно огромно дърво е паднало по пътя за пристанището, но вече е нарязано и след него е почистено. Друго пък се стоварило на улица “Васил Априлов“, има поражения, тъй като е ударило електропроводите.

Беседка в зелена площ буквално е подхвърлена като кибритена кутийка от силните пориви.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории