Само в 7DniSofia.bg

Радев на път да подпише политическа декларация с държавния глава на Румъния

payimage-547632-scaled-e1668069287330

Президентът Румен Радев и държавният глава на Румъния Клаус Йоханис отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин в София.

Румънският президент е на официално посещение в страната ни по покана на Румен Радев.

Българският държавен глава посрещна Йоханис с официална церемония на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев. Знамето на Румъния е издигнато пред сградата на президентството заради посещението на Йоханис.Темите за енергийната, икономическа и транспортна свързаност, както и общата перспектива за присъединяване към Шенген ще бъдат във фокуса на визитата на Клаус Йоханис в София.

Очаква се двамата президенти да подпишат политическа декларация за издигането на двустранното сътрудничество на ниво стратегическо партньорство, предава БТА. „Документът предвижда засилване на двустранния политически диалог, насърчаване на икономическия обмен и трансграничното сътрудничество, подобряване на свързаността и инфраструктурата между двете страни, насърчаване на проекти, посветени на развитието на Дунавския регион, подобряване на енергийната сигурност, насърчаване на зелената енергия, сътрудничеството в областта на европейските въпроси и на отбраната и сигурността в контекста на многобройните трудности, причинени от агресивната война на Русия срещу Украйна“, съобщават от президентската администрация на северната ни съседка.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории