Нанков се подигра на програмата на ПП-ДБ: Гасете лампите, има как!

Министър Николай Нанков (2)

Николай Нанков от ГЕРБ определи програмата на ПП като „бутафория“. Според него „цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане“.

Нанков изброява 11 точки, в които посочва грешки и пропуски, допуснати от ПП.

Той засяга няколко теми, като някои от тях се отнасят за стартиралия проект за тунел под „Шипка“, довършването на АМ „Хемус“, въвеждане на немски стандартни за строителство, строителство на безопасни пътища с дълъг срок на гаранция за поддръжка, обещание за устойчиво развитие на ВиК сектора.

Нанков обобщава положението като: „Гасете лампите, има как!“Целият коментар на Николай Нанков:

„Ох, какво да ви кажа, скъпи приятели, за „амбициозната“ програма на ПП⁉️ Бутафория! С претенции…

Ето само няколко примера, защото цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане – страница след страница повтарят едно и също:

1. Сключили били споразумение с Румъния за проектиране на пет моста над река Дунав. Абе, аланкоолу, между двете държави има подписан меморандум още през 2014 г. – за 2 локации на бъдещ трети мост. Втори меморандум през 2019 г. – за пет локации на бъдещ трети мост. Тези пет моста ПП само ги премятат от избори на избори, а работа – нула! А и истината им убягва.

2. Стартирали били проекта за тунел под Шипка, моля ви се! Абе, аланкоолу, процедурата започна 2019 година и премина през дълга съдебна битка. Преди това изградихме цялото околовръстно на Габрово и подхода към тунела. Осигурихме и финасирането за него. И докъде стигна тунелът при вас – до под кривата круша!3. Щели да довършват автомагистрала „Хемус“! Ами те я спряха – лично Асен Василев каза, че #Хемус не е спешна и изпразни сметката, в която бяхме заделили милиард за довършваното й. Помните, нали⁉️ Още не е отговорил за какво бяха изхарчени парите. А сега, с това стягане на коланите, което се задава заради „далновидното“ им управление, откъде ще намерят пари за довършване на неимоверно поскъпналия аутобан⁉️ Много лъжат, да го знаете!

4. Щели да довършат и „#Видин-#Ботевград“, и автомагистралата #Русе-#ВеликоТърново, че и автомагистрала „Черно море“. Да, ще ги довършат. Съвсем. Нищо няма да остане от тях!

5. Тази точка ми е любимата – щели да въвеждат немските стандарти за пътно строителство! Абе, аланкоолу, въведохме ги още през 2018 г. С мой подпис. С промяна в наредбата за проектиране на пътища. След повече от година усърдна експертна работа. И, ако позволите, една забележка за граматиката – сигурно в Харвард не правят разлика, но на български се казва германски стандарти. Немски е езикът. Държавата е Германия.

6. Обещават строителство на безопасни пътища с дълъг срок на гаранция за поддръжка. Абе, аланкоолу, гаранционните срокове ние ги удължихме вече преди почти 4 години – през 2019 г. И да ви светна нещо – не могат да бъдат по-дълги от експлоатационните срокове. Абе, бутафория ви казвам!

7. Изобщо няма да коментирам общите приказки за типова документация за търгове в пътното строителство и текущ ремонт – да им пожелаем успех и за следващите избори може и драфт да напишат високоплатените им корифеи по Закона за обществените поръчки!8. На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна #България. Вярвате ли им – оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде; какви 50 милиарда?! И инвестиции за пет лева няма да могат да завършат успешно!

9. Обещават устойчиво развитие на ВиК сектора – пак общи приказки. Ако не знаят, заради некадърното им управление ВиК проекти за стотици милиони са под риск и, ако не се вземат спешни мерки, всичко ще потъне като в бездънен кладенец! А градовете още дълго ще стоят разкопани и без завършени обекти.

10. Щели да намерят най-доброто решение за участъка на #Струма през Кресненското дефиле – тук татко Петко явно не се е намесил с гениалната си експертиза. Мислите ли, че хората са забравили как вашият екоминистър опита да сложи прът в проекта⁉️ Бутафория и това е!

11. Поне стана ясно защо са били „проверките“, с които регионалният министър Шишков се намеси в предизборната кампания – бутафорните му тези за „тънък“ асфалт са влезли в програмата на любимците му от ПП-ДБ.

С две думи, положението е: „Гасете лампите, има как!“