Паника в столичното метро, фенове на Левски направиха немислимото

метро

Фенове на Левски са сътворили поредната си вандалска проява в София. Това е станало след проведения във вторник домакински мач срещу Лудогорец (0:0).

Запалянковците на „сините“ са сътворили истинска поразия в столичното метро и едва не са задушили пътниците в една от мотрисите. Ултрасите са пръскали с пожарогасители във вагон, пълен с хора. Наложило се е да се намеси машинистът и полиция.От столичния „Метрополитен” обясниха пред „Нова телевизия“, че футболните фенове са се качили в 20:37 часа на метро станция „Софийски университет”, във влака по маршрута „Сливница – Бизнес парк”.

„Малко преди метростанция „Западен парк” машинистът получава сигнал за разпломбиран капак на пожарогасител и 3-4 секунди след това започват призиви да спре влака и да отвори вратите”, съобщи Николай Николов, началник управление „Експлоатация” в Столичния „Метрополитен”.

„Използващите пожарогасителя в един момент се оказват притеснени. След 15 секунди влакът спира на „Западен парк”, вратите се отварят и всички се разбягват”, допълни Николов.