Радев се ядоса и попиля партиите: Най-удобно е да се атакува служебното правителство

румен радев

„Надявам се политическите партии да са си взели поуките. В навечерието на 3-ти март те трябва да проявят разум и да не направят кампанията черна“, заяви президентът Румен Радев.

„Най-удобно е да се атакува служебния кабинет, но това не дава резултат. Правителството прави всичко, за да се пребори с инфлацията. Трябва реална борба и от останалите органи, очаквам контролните такива да си свършат работата“, каза още Радев.

„Нека на Трети март да видим на преден план идеите на партиите за бъдещето, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите отново те ще трябва да търсят възможности за консенсус”, коментира Радев. Относно осигуряването на видеонаблюдение в план-сметката за бюджета, президентът уточни, че служебният кабинет е бил принуден заради законодателни промени от парламента в кратки срокове да реагира.

„В последния момент, разбира се, че кабинетът е пред голямо изпитание. Това е не само технологично, но и организационно – да се подготвят секциите, устройствата, но и най-вече хората. Вярвам, че ще се работи, така че да не бъдат опорочени изборите”, заяви още той.

„Трябва реална борба срещу спекулата и цените на стоките. Очаквам още утре правителството да обяви позитивни последствия от проверките и най-вече ефективни мерки, усетени от всеки гражданин“, каза Радев.