Само в 7DniSofia.bg

Скандал с ЦСКА! Замесен е известен политик, а темата е ключова за „Червена“ футболна България

цска

Кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков обяви, че е поискал да разгледа внимателно договора за съвместното дружество на държавата с ЦСКА за стадиона в Борисовата градина.

Той написа в социалните мрежи, че е сънувал странен сън, след което е писал до министъра на младежта и спорта, за да изиска споразумението.

Действията на Трайков пък предизвикаха съмнение, че строежът на анонсираното ново съоръжение може да бъде блокиран, което доведе до остри „армейски“ реакции под публикацията му.

Както е известно, феновете на ЦСКА искат много клубът да има модерен футболен дом.

„Сънувах странен сън – върху покрива на Народното събрание е пораснала гора и някой я е изсекъл… Първото нещо, което направих като дойдох на работа беше да пиша на министъра на младежта и спорта да ни бъде предоставен договора за съвместното дружество на държавата с ЦСКА за стадиона в Борисовата. Убеден съм, че и за феновете на ЦСКА ще е полезно да знаят какво и кога ще се случи“, споделя Трайков във „Фейсбук“.

Ето само малка част от стотиците коментари, които заваляха след изказването на политика.

„Какъв ти е проблема със стадиона? Искаш да стои в руини и да бъде опасен за хилядите деца, които обичат ЦСКА и го посещават ли?“.

„Не ставайте пречка в изграждането на нещо ново и хубаво. София, феновете и спорта го заслужават! Казвам го и като ваш почитател и съмишленик“.

„Заради такива като вас, в България няма един читав стадион, и сме заприличали на държава от третия свят“.

„Случайно НАП да сте сънували?“, заигравка с големия футболен съперник на „армейците“ – Левски.

„Трайчо, само не се бъзикай на тема стадиона на ЦСКА, ще ти е най-голямата грешка в личен и политически план! Бъди здрав!“.

„Наистина странно, аз пък сънувах оставката на един районен кмет“.

„Трайчо завалията му личи от километри как е започнал предизборната си кампания… Какъв автогол, Трайчо…“.

„Добре, а какъв е смисълът в Борисовата градина да стои тотално рушащо се съоръжение, предвид грандиозния дефицит на качествена спортна инфраструктура както за любители, така и за високи спортни постижения? То е потискащо, опасно за посетителите на стадиона и парка и най-вече – нефункционално“.

Намират се и коментари на фенове на ЦСКА, които нарушават драстично добрия тон, публикуваме с редакторска намеса само един от тях:

„Тая нощ да сънуваш как Амос Юга и Дюкенс Назон (сред лидерите в настоящата селекция на ЦСКА и футболисти с мощна физика) те въртят на ч**ерме“.