Нинова ги попиля: Първите 100 дни на „Борисов 3“ са тежък провал и катастрофа!

корнелия нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от ГЕРБ са извадили скандала с „Цанков камък“, защото са се притеснили от антикорупционния закон на левицата. „Той е добър и ако мине, ще има истинска борба с корупцията. С тази димка върху БСП целят да омаловажат закона и да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията“, каза тя пред  bTV.

Освен това така се отклонявало вниманието от „Суджукгейт“ и кражбите на правителството. Нинова хвърли и ръкавицата към Бойко Борисов като обяви дали той ще поеме отговорнос за договорите около „Цанков камък“ през 2010 г.

По думите й зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира некомпетентност, като я обвинява, че в документа, показан от нея пред медиите, е заличила подписа на прокурора умишлено, за да скрие, че това не е главният прокурор. „Има закон за защита на лични данни и такива документи не се публикуват с име и подпис. Това е изнасяне на лични данни, за което бих била укорима. И за това, че съм спазила закона и този подпис е скрит, той каза, че това е фалшификат и аз злоупотребявам с името на главния прокурор“, коментира лидерът на БСП.

Нинова обяви също, че управляващата коалиция е раздирана от противоречия като тези между Валери Симеонов и Ангелкова. „Какво става в коалицията? Разпределят позиции, власт, постове, пари ли? Защо са тези търкания и до какво ще доведе това“, попита Нинова.

Тя определи първите 100 дни на третия кабинет на Борисов като тежък провал и катастрофа. „100 дни управляваха без програма и се отказаха от сериозни предизборни обещания – като например полицай във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лв.“, посочи Нинова. Тя изреди също „Суджукгейт“, битката на лобита в ГЕРБ за НДК, битката между институциите и омразата и агресията в обществото.

Не се притеснявам от опозиционно крило в БСП, категорична беше Нинова. „Нека да има опозиция и различни мнения вътре в партията, защото така ще вземем по-добри решения, отбеляза тя“. „Аз си наложих ограничения сама на себе си с промените в устава, че един председател не може стои там повече от два мандата. Два мандата са предостатъчни, ако искаш да промениш една партия“, заяви Нинова.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.