Само в 7DniSofia.bg

Пуснаха под домашен арест учителя, изнасилил 14г. момиче. Майката убедена, че посегнал на още 4 деца

IMAGE_13706697_40_0

Окръжният съд в Пловдив промени мярката за неотклонение на асеновградския учител Атанас Басмаджиев, обвинен в изнасилването на 14-годишна ученичка, от “задържане под стража” в “домашен арест”. Причината е здравословното му състояние, предава 24 часа.

Мярката беше определена при закрити врати и още преди снемането на самоличността му магистратите Иван Бонев, Михаела Добрева и Станислава Бозева изгониха от залата всички външни лица.

39-годишният Атанас Басмаджиев беше задържан на 26 януари по обвинение, че е имал връзка с 14-годишна своя ученичка. Момичето е признало за сексуален контакт с преподавателя по математика.

Арестът на Басмаджиев дойде след сигнал на директорката на СУ “Св. св. Кирил и Методий”. Тя се свързала с институциите, когато родителите на детето я известили за случилото се. Те от своя страна разбрали за връзката между дъщеря им и 25 години по-възрастния учител от чатове, които бащата на момичето предостави на “24 часа”.

На 30 януари Атанас Басмаджиев поиска да бъде освободен, тъй като е претърпял операция и още се възстановява. Районният съд в Асеновград обаче го остави с най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Въпреки засекретяването на заседанието, бащата на момичето застана до вратата, за да може да слуша. Разгневен от думите на адвокатката на Басмаджиев, той започна да блъска и да крещи: “Говорете истината, бе!” Съдебната охрана го изведе настрани със сила, а съпругата му се опита да ги спре.

“Оставете го, нали и вие сте родители, оставете го”, викаше тя в съдебната палата. Гневът ѝ прерасна в сълзи и жената започна да повтаря, че преподавателят е чудовище. “Как може, ние ти се доверихме? Да си учител, е най-святата професия, как си позволяваш”, питаше тя, докато в залата се решаваше бъдещето на Басмаджиев. Майката е убедена, че учителят се е възползвал не само от дъщеря ѝ, а и от 4 други момичета.

След като чу, че Басмаджиев ще излезе от ареста, жената отново избухна. “Болен бил. А като се възползваше от детето ни, не беше болен”, викаше тя на излизане от съда.

Определението на Окръжния съд за мярката е окончателно.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории