Нападнатият депутат от Възраждане се сравни с Ахмед Доган: Аз съм вторият в историята!

Стоян Таслаков

Депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков се сравни с почетния председател на ДПС Ахмед Доган след вчерашното си нападение, пише 24 часа.

„Аз съм вторият политик, на когото е вадено оръжие. Помните кой е първият – Доган“, каза Таслаков в кулоарите на парламента.

Две жалби срещу Иван Белишки е подал до момента заплашеният от него депутат на „Възраждане“ Стоян Таслаков, обясни той.

„Явно е имал пистолет в чантичката си, след което извади оръжието и аз реших, че трябва по някакъв начин да го обезвредя. Влязох в най-близкия магазин, защото там е по-тясно пространството и очаквах там да има свидетели. Той ме последва, преследваше ме с оръжието, влезе в магазина и там стана едно спречкване, аз успях да му хвана ръцете. Стана нещо като сблъскване, при което казах на хората в магазина да звъннат на 112. Той се отказа, отскубна се и побягна“, разказа Таслаков.

Първите заплахи, които Таслаков е получил от Белишки, са били по месинджър. Дошли са, когато преди два месеца депутатът съобщи, че кметът на Стамболийски е бил арестуван по негов сигнал. Тогава Таслаков е подал жалба срещу него, но не е отговорил на съобщенията му.

След това миналата седмица е имало спречкване.

„Тогава ме срещна с колежката Искра Михайлова, прибирайки се от една конференция, на същото място почти. Тогава само ме блъсна и обиди, заплаши ме за живота ми пред свидетел. Подадохме веднага втора жалба от миналата седмица, пак до полиция и прокуратура, увериха ни, че лицето ще бъде задържано, но ето, че вчера не беше задържано“, разказа депутатът от „Възраждане“.

Двата инцидента са се случили в София на ул. „Нишава“, където е жилището на Таслаков. Той сподели, че полицията е дошла половин час след като е бил подаден сигнала. Не е убеден дали Белишки го е засякъл случайно или го е причаквал, тъй като в писмените заплахи, нападателят му е казал, че знае адреса му.

Миналата година друг депутат на „Възраждане“ също бе заплашван. Става въпрос за Климент Шопов от Сливен, който е първи мандат в парламента. Той също е бил заплашван от Белишки, обясни Таслаков.