Само в 7DniSofia.bg

Росица Кирова: Скандалът с Nexo поставя важните въпроси за морала в политиката! Поругават законите

payimage-538883

Скандалът Nexo поставя важните въпроси за двойния стандарт и морала в политиката, каза днес във Видин народният представител Росица Кирова. Тя и областният координатор на политическа партия ГЕРБ-Видин Александър Матеев дадоха пресконференция по актуални теми в Националния пресклуб на БТА в дунавския град.

Кирова допълни, че „начинът, по който е била финансирана една политическа партия, за да се домогне до властта, поругава задачите и очакванията, които ни поставя и изисква от нас българското обществото“. Тя попита „как можем изобщо да изградим правова държава като законите се потъпкват и поругават от онези, които ги създават“.

Народният представител коментира и темата за предстоящия предсрочен парламентарен вот, като каза, че партия ГЕРБ е направила и невъзможното, за да има редовно правителство.

Областният координатор на партията Александър Матеев бе категоричен, че „сегашният модел на управление „Радев” е абсолютно неприемлив и вреден – модел на беззаконие и популизъм“.

Кирова и Матеев коментираха и поредицата от проблеми на Видин и региона. Като най-тежък народният представител определи „трагичното състояние на видинската областна болница“. Часове преди пресконференцията стана ясно, че местна жителка е починала, а повиканата да окаже помощ линейка е пристигнала 35 минути след сигнала. Росица Кирова определи като крайно неразумно внесеното от кмета на Видин искане в Общинския съвет за опрощаване на данъци и такси от близо 400 хил. лв. на видинската болница. „Общината да задели тези 400 хил. лв. и да ги даде на болницата, която да закупи модерна апаратура и извърши належащия ремонт на детското отделение. Вместо това кметът иска да хвърли тези пари в краката на министъра или на Радев”, каза още Кирова и допълни, че „това е още един пример за това как ни качват на пързалката на бесния популизъм”.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории