Само в 7DniSofia.bg

КАТЕГОРИЧНИ! Членове на пленума зоват: Корнелия Нинова веднага да върне мандата!

радев нинова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова да върне незабавно мандата, защото няма с кого да влезе в коалиция за кабинет. Това призовават членове на Националния съвет на социалистите ден преди свикания в сряда пленум, от който Нинова ще иска мандат за преговори.

По информация на „24 часа“ сред подписалите позицията са Костадин Паскалев – сочен за основна фигура в очаквания опит за обединение и създаване на нов субект вляво, Светлана Шаренкова (издател на вестника „Русия днес“), Петър Мутафчиев, Емилия Масларова, Петър Витанов, Боян Балев, Ленко Петканин, Александра Берданкова и др.

„Голямата част от членовете на Националния съвет на БСП, водени от принципите, традициите и политиките на нашата партия и от волята на българските социалисти, сме против политическата колаборация с ГЕРБ-СДС и ДПС, олицетворяващи отречения от мнозинството българи корупционен модел. Наред с това по този въпрос има решение на Конгреса на партията, взето по лично предложение на Корнелия Нинова.

Също така огромното мнозинство от социалистите са против политическата колаборация с дясната партия „Продължаваме промяната“ и антикомунистическата и русофобска „Демократична България“. Те за броени месеци излъгаха надеждите на българското общество за промяна, за борба с корупцията, за нов морал в политиката. Коалицията на БСП с тези партии донесе големи репутационни щети и тежък електорален срив на нашата партия, която бе превърната в съучастник в пагубни за България решения.“

Това се заявява в позиция на другарите, които са против всякакви преговори. Според тях именно заради „подобни политически грешки“ и заради „необоснованата и пагубна за партията война на ръководството срещу президента Радев“ за 2 години БСП загубила голяма част от своята политическа тежест – от втора парламентарна сила през 2017 г. днес е пета, от алтернатива на ГЕРБ – част от политическия миманс.

„БСП няма място в Коалиция на войната, корупцията, разрухата! Тези компромиси са причината за катастрофалните изборни резултати на БСП и загубата на обществено доверие. БСП е ценностна партия и никакви краткосрочни политически съображения не оправдават отстъплението от принципите“, настояват те.

Според позицията им „пътят е незабавно връщане на мандата за съставяне на правителство в рамките на 48-ото НС и предприемане на решителни мерки за промяна и оздравяване на БСП и обединение на левите сили в България“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории