Виктор Николаев бесен, скочи грозно на полицаите: Неграмотници, изглеждат неадекватно…

виктор николаев

Остри критики отправи водещият на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев към полицейски служители след репортаж за 19-годишно момиче с епилепсия, което е било арестувано, тъй като в чантата й намерили животоспасяващо лекарство.

Тя била на столична улица с приятеля си и се опитвала на хване такси. Полицейски екип отишъл при младата жена и поискал да провери документите й за самоличност и чантата й. Вътре намерили лекарство срещу епилепсия, което трябва да пие три пъти дневно. Момичето показало и медицински документ, но полицаите я арестували за притежание на наркотици.

Адвокатът и майката на младата жена обясниха, че лекарството в чантата й е забранено за продажба у нас, но не е забранено за употреба. Купуват го от Германия, тъй като у нас аригиналния Ривотрил не може да се намери, а изписаният от джипито генерик не й понася добре.

От полицията твърдят, че медицински документ не са видели.

Няма как да си го пие само вкъщи, посочи майката на момичето.

Да не объркаме хората, че всеки със заболяване е длъжен да се разхожда с рецепта и да се обяснява на всеки неграмотен, в случая на полицаите. Изглеждат неадекватно в тази история тези полицаи, малко като надрусани, коментира той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории