Смразяващо! Огласиха брутални детайли за жестокото убийство на граничаря Петър Бъчваров

314886548_1585667435225296_8640897812738066220_n

Вчера имах среща с турските разследващи органи за обмен на информация относно разследването на убийството на българския граничар. Това заяви в ефира на Нова тв прокурор Дойчин Дойчев от Окръжната прокуратура в Ямбол.

На 8 ноември Петър Бъчваров е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция. Стрелбата е станала в гориста местност в нощта.

„Стана ясно, че основната версия, по която работят турските разследващи, е свързана с това, че лицата, извършили престъплението, са пребивавали в този район, заради извършване на кражба, най-вероятно на селскостопански животни“, заяви прокурорът.

„Няма доказателства извършителите на престъплението да са свързани с организирана престъпност, трафик на хора и нелегална миграция“, каза Дойчев.

„В хода на разследването ще преценяваме съобразно нашите доказателства. Договорихме се ние също да им изпратим информацията, която имаме, на турските колеги“, каза той.

Той повтори, че това за момента е работна версия.

„Причините и мотивите защо са се стигнало до стрелбата е в процес на разследване. Доколкото те се крият основно в поведението и мотивацията на извършителя, ние разчитаме на работата на турските разследващи органи. Ще изискваме всички необходими допълнителни въпроси да бъдат поставени и изяснени“, каза той.

По думите му е възможно извършителите да бъдат разпитани и от нашите власти, но това може да стане само, ако има екстрадиция.

Дойчев обясни, че по данни на турските власти става въпрос за случаен изстрел, произведен, защото извършителят се е уплашил от присъствието на граничаря.

Оръжието, което е открито в лицата, които са задържани, съответства на това, което ние сме установили от балистичната експертиза.