Само в 7DniSofia.bg

,,Промяната“ се тресат от нерви! Биков бесен: Декларацията им е симптом за политическа неграмотност!

тома биков

„Прегледахме това, което „Продължаваме промяната“ изпрати. То е симптом на политическа неграмотност. Ако декларацията им се гледа в парламента, то тя ще трябва да премине през всички комисии“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БТВ.

„Не можем да разберем обаче тя какво е – нещо като полууправленска програма с конкретни мерки, а в същото време е пропуснат секторът на земеделието, който не е маловажен. Регионалното развитие също не присъства“.

„Според мен те са седнали между Коледа и Нова година, между две софри и са написали нещо. Националните цели, които представят, ние ги предложихме преди 3 седмици. Виждам липса на фантазия. Ние предложихме професор за премиер, а те академик“, посочи още той.

„Около коледните празници потъна новината, че удължаването на бюджета за 2023 г. беше прието с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Демократична България“. „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ бяха на противоположни позиции по отношение на бюджета. Как двете формации ще управляват заедно при липса на съгласие за бюджета“, запита Биков.

Според него вторият мандат е обречен, а декларацията на ПП трябва да бъде изтеглена.