БОМБА! Корнелия Нинова е безутешна! Новата левица тръгва на 19 януари

payimage-561345

Новото ляво обединение, чийто старт бе даден с широката идейна дискусия „Лява България – идеи, политики, перспективи“, състояла се на 29 ноември т. г. в София, ще намери своето продължение. То ще се случи на Конференция „Левицата!”, която ще се проведе в Пловдив на 19 януари 2023 г., предава ПИК.

Целта на инициаторите – представители на БСП и на целия спектър от леви политически формации, е да се намерят работещите пътища за разширение на новия ляв формат — с партии, граждански организации и ярки личности, които заедно и в дух на равностоен и демократичен експертен и политически дебат да намерят отговорите на въпросите как лявото в България да реагира на тежките предизвикателства, които политическата 2023-а година ще ни поднесе.

Голямата цел не е във формата, а в съдържанието – да се върне активността и доверието на милионите ляво мислещи хора към лявата политика и левите партии в най-бедната страна в Европа, търсеща леви решения за изход от системните кризи на десния преход социална, духовна, здравна, демографска.

Общото убеждение на инициаторите на лявото обединение, е че бъдещето не е в парцелирането и в едноличните лидерски амбиции, а в единението и политическата смелост – нови идеи, нови решения, нови лица, обединение върху демократичен и колективен подход на широк съюз партии, синдикати, гражданско общество, с лявата и патриотичната интелигенция, с управление, базирано на ума и таланта на цялата нация.

За по-ефективната организация и комуникация на лявото обединение на 29 декември бе учреден и Координационен съвет, съобщи Костадин Паскалев.