Борисов намери формулата за управление: Оптимист съм само ако Радев даде третия мандат на ДБ!

Оптимист съм за третия мандат, но при положение, че президентът Румен Радев връчи третият мандат на „Демократична България“ и се сформира програмен кабинет с министър-председател проф. Николай Габровски. Това сподели във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. След среща със симпатизанти в Монтана той обеща подкрепа от партията му за сформиране на правителство с мандата на ДБ.

„Считам, че вторият мандат няма да бъде успешен, защото „Продължаваме промяната“ изпаднаха в изолация с бруталните си и необмислени предложения. Системните партии спряхме популистките им предложения за закони.“, изтъкна Борисов.

„Предстои една много трудна година за България. Не трябва допускаме и с градовете да се случи това, което самозванците от “Промяната” направиха с държавата“, добавя той.

„Благодарение на лидерството на ГЕРБ-СДС Народното събрание прие 16 закона и 8 ратификации за 66 дни. Предишният парламент с мнозинството на ПП, ДБ, БСП и ИТН прие едва 3 закона и 4 ратификации за същия период. Пречеше им международното положение, климатичните промени, близко преминаващи около Земята метеори и най-вече младежите от ГЕРБ“, коментира бившият премиер.

„В парламента правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства – за военната помощ за Украйна, за Еврозоната, за Шенген, за евроинтеграцията на Северна Македония. При всяко гласуване има между 158 и 175 гласа „за“. Целият демократичен свят помага на Украйна, а помните ли как ни плашиха, че това ще ни въвлече във война. Дори се забавихме прекалено с това решение, защото правителството на Кирил Петков се колебаеше“, добавя той.

„ГЕРБ-СДС, ДБ, ДПС и БВ направиха много добри мнозинства. Правителство с подобно мнозинство зад експретен кабинет може да направи България много по-стабилна от това, което би се случило след следващи избори“, изтъкна Борисов.