Скръбна вест! Поетът и журналист Кирил Аспарухов е открит мъртъв в офиса си

payimage-563817

Кирил Аспарухов, прочут варненец, шоумен N 1 на морската ни столица, поет, журналист и танцьор ни напусна внезапно снощи. Аспарухов е починал в офиса си в центъра на града. Открит е от своите близки, след като вечерта не се е прибрал в дома си, съобщи Агенция „Черно море“.

Артист, макар и без диплома, той посвети на сцената почти седем десетилетия. Освен това е журналист, спортен коментатор, телевизионен водещ, церемониалмайстор, приятел на звездите, организатор на културни събития, носител на няколко високи държавни отличия.

Роденият преди 75-години в Петрич Кирил Аспарухов се е превърнал в една от емблемите на Варна, където той акостира след Девня. Животът му бе пряко свързан с нашия град, като тук той остави най-свелите и ярки следи в богатия си житейски път.

„Трябва да бъдеш отговорен пред това, което си направил. Да това съм аз“, обичаше да казва приживе Аспарухов. „Да усетиш, че си още потребен, че още вълнуваш хората. Това е най-приятното чувство за твореца, да го извикат на бис“, добавя той.

Аспарухов е ученик на известния поет Евтим Евтимов, а зад гърба си има 22-а книги.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории