Сензационно! Иван Демерджиев и турският вътрешен министър си стиснаха ръцете: Това се оценява от ЕС

иван демерджиев

Вътрешните министри Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу проведоха работна среща в Истанбул, съобщават от МВР.

Инициативата е продължение на срещата на президентите на България и Турция от миналата седмица.

Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерждиев е благодарил на турската страна за помощта при справяне с огромния мигрантски натиск.

“Доброто взаимоотношение между двете държави в това отношение се вижда и оценява и от Европейския съюз, тъй като България пази външната му граница“, казал Демерджиев на срещата.

Пред турския си колега той изразил увереност, че ЕС ще се ангажира да подпомогне и двете държави в това усилие.

В разговора между двамата са засегнати подробно конкретни мерки, които в кратки срокове да бъдат предприети по отношение на граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, така че увеличеният трафик да бъде обработван бързо.

От своя страна турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени технологични изменения и увеличен капацитетът им.

След споразумението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи обсъдиха и проекта за построяване на мост на река Резовска, сътрудничество в областта на обучението на служители, съвместни дейности в борбата с миграцията, обмяната на информация, бедствията и извънредните ситуации и сигурността на границата.

Министър Сойлу отново изрази съболезнования по повод смъртта на българския полицейски служител, който беше убит на границата и уточни, че съвестното разследване на трагичния инцидент продължава, като предстои да се изяснят всички факти и обстоятелства.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории