Летище София се къса по шевовете: Закъсняват полети, хора лежат по земята

летище софия мерки

Хиляди тръгват на път преди празниците. Министерството на външните работи предупреди българите да ограничат пътуванията със самолет към Великобритания заради предстоящи стачки. Очакванията са за проблеми и опашки и на други летища, като прогнозите са да се повтори ситуацията от лятото, предава Bulgaria On Air.

На летище София има наистина много хора. За последния час е имало пристигащи от Дъблин, Лондон, Цюрих, Милано, според които положението на летищата е спокойно, въпреки че има много хора. Обичайно по Коледа и Нова година стотици хиляди тръгват на път към дома, за да прекарат празниците с близките си хора.

„Закъсня самолетът с 20 минути, но не е критично. На летището беше ужасно. Половината летище беше в хора, легнали по земята. Другата половина беше затворена и не пускаха никого там“, сподели младо момче.

„Имаше много хора, полетът мисля, че нямаше закъснение“, каза друг мъж на летището.
„Нямаше закъснение, даже много хубаво си пътувахме“, отбеляза жена.

Усеща се вече напрежение по летищата особено във Франкфурт, където бяха съкратени доста служители и това доведе до огромни закъснения на полетите. Очаква се и в Лондон да се стигне до напрежение, анулиране на полети или големи забавяния особено в периода 23-26 декември и 28-31 декември именно заради предстоящите стачни действия.

„Понякога авиокомпаниите не се организират много добре и човек вместо да спи на земята, може сам да си намери хотел, да си го плати и след това да изпрати фактурата на авиокомпанията. Тя е длъжна да му я осребри, защото понякога хората просто чакат до последно авиокомпанията да направи нещо и накрая спят на земята“, заяви Богомил Николов от „Активни потребители“.

От посолството ни в Лондон предупреждават хората, които пътуват от и до Великобритания, предварително да се запознаят с актуалната информация от своите превозвачи във връзка с евентуалните закъснения или отмяна на полетите. Очаква се стачката там да засегне в най-голяма степен паспортните проверки на летищата Хийтроу, Гетуик, Манчестър Глазгоу, Бирмингам, както и пристанищата, и пътната агенция, координирано със стачки на служителите на железопътния транспорт през този период.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории